Volkswagen investira 51,6 milijardi evra

Bez autora
Nov 24 2010

Nemački Volkswagen, najveći proizvođač automobila u Evropi, saopštio je kako planira da investira 51,6 milijardi evra do 2015., što je najveći investicijski plan u istoriji ove kompanije.Glavni cilj tog plana je da se u tom roku prestigne japanska Toyota, sada vodeći svetski proizvođač automobila, i postigne godišnja proizvodnja od 10 miliona automobila. Prošle godine Volkwagen je, sa proizvedenih 6,1 milion automobila, bio na trećem mestu, dok je vodeća Toyota imala za 1,2 miliona vozila veću proizvodnju.

Volkswagen investira 51,6 milijardi evraNemački Volkswagen, najveći proizvođač automobila u Evropi, saopštio je kako planira da investira 51,6 milijardi evra do 2015., što je najveći investicijski plan u istoriji ove kompanije.

Glavni cilj tog plana je da se u tom roku prestigne japanska Toyota, sada vodeći svetski proizvođač automobila, i postigne godišnja proizvodnja od 10 miliona automobila.

Prošle godine Volkwagen je, s proizvedenih 6,1 milion automobila, bio na trećem mestu, dok je vodeća Toyota imala za 1,2 miliona vozila veću proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik